Poussiner med estragon og ristet blomkål på grillen

Tænd grillen og tilbered en pousin til hver gæst. Servér med estragon og ristet blomkål.

Ristet blomkål med hindbær:
• 200 g grønne bønner
• 1 lille blomkål
• 30 g smør
• 100 g hindbær
• salt og peber
• lidt olivenolie
• reven skal af 1 ubehandlet citron
• 600 g nye kartofler
Poussiner:
• 4 små poussiner
• 2 spsk. Olivenolie
• 6 kviste frisk estragon
• saft af 1 citron
• 2 citroner
• salt og peber

Ristet blomkål

  1. Nip bønnerne, kog dem i 3 minutter og afdryp.
  2. Del blomkål i mindre buketter, og skær dem i skiver.
  3. Smelt smørret på en pande, og rist blomkål og grønne bønner ved god varme et par minutter. Det kan du eventuelt også gøre på grillen.
  4. Tag grøntsagerne af panden, og vend med friske hindbær. Smag salaten til med salt og peber, og dryp lidt olivenolie og citronskal over.
  5. Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre.

Poussiner

  1. Tænd op i grillen.
  2. Halvér poussinerne. Rør olie med hakket estragon og citronsaft, og gnid marinaden ind i poussinerne. Krydr med salt og peber, og grill over gløder i ca. 12 minutter på hver side til kødsaften er klar.
  3. Halvér citronerne. Vend de kogte kartofler med lidt olie, og grill dem gyldne sammen med citronerne.
  4. Servér poussiner med ristet blomkål, grillstegte kartofler og citroner. Dryp lidt olivenolie over.

Af Lone Kjær © Anders Scønneman