Opskrifter med nye danske kartofler

Der er mange forskellige måder at tilberede en ny kartoffel. Her er en af dem:

  1. Skrub kartoflerne og kom dem i en gryde.
  2. Kom vand på, så det dækker, og godt med salt (en hel håndfuld anbefaler Claus Meyer). Vandet skal smage af saltvand.
  3. Lad vandet koge op, og kog kartoflerne i ca. 5 minutter. Tag herefter gryden af blusset og lad kartoflerne trække i kogevandet.
  4. Tjek efter 10-15 min. om kartoflerne er møre. Du skal nemt kunne skære en kartoffel over, men hvis den smuldrer, har den kogt for længe.

Da der kan være stor størrelsesforskel på kartoflerne, kan man også koge de store kartofler et par minutter, og derpå lægge de mindre kartofler i vandet. På den måde, koger de store kartofler et par minutter mere end de små, og de skulle være færdige samtidige. Test om de er færdige, ved at stikke en gaffel eller en kødnål ind i kartoflen – den skal kunne trænge ind uden at møde modstand.

Grillede hakkebøffer med gulerødder og urtesmør

En simpel, men helt fantastisk sommerret med få ingredienser og masser af velsmag!

Tartar med sild, urtemayo og nye danske kartofler

Vild med sild? Så prøv en tatar af to af dine favoritsild. Det smager skønt samme med nye kartofler og urtemayonnaise!

Kartoffelmadder

Er der noget mere dansk og lækkert end kartoffelmadder med nye danske kartofler!

Poussiner med estragon og ristet blomkål på grillen

Tænd grillen og tilbered en pousin til hver gæst. Servér med estragon og ristet blomkål!