Nødde-marengs-kage med mascarponecreme & sommerbær

En virkelig flot og lækker kage der pynter godt på bordet og som smager lækkert af danske sommer.

Marengs:
• 5 æggehvider
• 200 g sukker
• 200 g finthakkede ristede hasselnødder
• 75 g hakket hvid chokolade
• 75 g smeltet afkølet smør
• ekstra smør til at smøre formen
• 2 spsk. hvedemel

Mascarponecreme:
• 250 g mascarpone
• ½ dl flormelis
• ½ stang vanilje
• 3 dl piskefløde

Pynt med frugt:
• ½ kg jordbær
• 200 g hindbær
• 125 g blåbær
• spiselige blomster fx hornvioler
• flormelis

Sådan gør du

  1. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk, til marengsen er luftig og sej.
  2. Hak nødder og chokolade fint, og vend dem i marengsen.
  3. Vend dernæst forsigtigt det smeltede smør og hvedemelet i.
  4. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør siderne med smør. Drys med lidt hvedemel, og kom dejen i formen.
  5. Bag kagen ved 175 ° i ca. 45 min., og lad den køle helt af.
  6. Løsn forsigtigt i siderne, og flyt bunden over på et stort fad.
  7. Pisk mascarpone, flormelis og vaniljekorn let. Tilsæt fløde, og pisk til en tyk og luftig creme.
  8. Fordel cremen på bunden, og top med masser af friske bær, blomster, og drys med flormelis.

TILBAGE TIL OPSKRIFTER MED FRISKE NYE DANSKE JORDBÆR