En virkelig flot og lækker kage der pynter godt på bordet og som smager lækkert af danske sommer.
Marengs:
• 5 æggehvider
• 200 g sukker
• 200 g finthakkede ristede hasselnødder
• 75 g hakket hvid chokolade
• 75 g smeltet afkølet smør
• ekstra smør til at smøre formen
• 2 spsk. hvedemel
Mascarponecreme:
• 250 g mascarpone
• ½ dl flormelis
• ½ stang vanilje
• 3 dl piskefløde
Pynt med frugt:
• ½ kg jordbær
• 200 g hindbær
• 125 g blåbær
• spiselige blomster fx hornvioler
• flormelis
Sådan gør du
- Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk, til marengsen er luftig og sej.
- Hak nødder og chokolade fint, og vend dem i marengsen.
- Vend dernæst forsigtigt det smeltede smør og hvedemelet i.
- Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør siderne med smør. Drys med lidt hvedemel, og kom dejen i formen.
- Bag kagen ved 175 ° i ca. 45 min., og lad den køle helt af.
- Løsn forsigtigt i siderne, og flyt bunden over på et stort fad.
- Pisk mascarpone, flormelis og vaniljekorn let. Tilsæt fløde, og pisk til en tyk og luftig creme.
- Fordel cremen på bunden, og top med masser af friske bær, blomster, og drys med flormelis.