Mandelruller med jordbærskum

6 PERSONER | TOTAL: EN TIME

Ingredienser
Mandelruller med jordbærskum
• 100 g flormelis
• 100 g smør
• 70 g flydende glukose eller flydende honning
• 60 g hvedemel
• 30 g smuttede, finthakkede mandler

Jordbærskum:
• 2 dl piskefløde
• 100 g mascarpone eller cremefraiche 38%
• korn af 1 stang vanilje
• 4 spsk. Flormelis
• 150 g jordbær

Sådan laver du mandelruller med jordbærskum

  1. Rør ingredienserne til rullerne sammen. Kom 1 spsk. dej på bagepapir på en bageplade. Smør det lidt ud. Gentag med resten af dejen. Kagerne flyder meget ud, så der skal være god plads omkring dejen. Man kan kun bage ca. 4 på hver plade. Der bliver ca. 16 ud af portionen.
  2. Stil pladen i ovnen ved 175 gr. i ca. 10 min. på andenøverste ovnribbe. Rul de lidt afkølede kager omkring et træskeskaft til rør. Afkøl kagerne.
  3. Pisk fløden til skum. Pisk mascarpone, vaniljekorn og flormelis i. Nip, skyl og afdryp jordbærrene. Skær jordbærrene i små tern, og vend dem i skummet. Kom skummet i en sprøjtepose med glat tylle eller uden tylle. Sprøjt skummet i rørene. Servér inden for en times tid efter at de er fyldt, da de hurtigt bliver bløde.
  4. Den nemme: Bag i stedet lidt mindre kager. Læg dem sammen to og to som medaljer med skum imellem.

TILBAGE TIL OPSKRIFTER MED FRISKE NYE DANSKE JORDBÆR