Kartoffelmadder

Ekstra lækre luksus kartoffelmadder, med nye danske jordbær.

Ingrediencer:

• Løg 2 stk.
• Hvedemel 1⁄2 dl
• Vindruekerneolie 1 dl til fritering
• Nye danske kartofler 8 stk. kogte
• Radiser 8-12 stk.
• Rugbrød 4 skiver
• Smør
• Salatblade 4-8 stk. sprøde
• Mayonnaise af god kvalitet
• Karse 1 bakke

Sådan gør du:

  1. Skær løgene i tynde ringe.
  2. Vend ringene i mel. Brug evt. et dørslag, så den overskydende mel kan drysse af.
  3. Varm olien i en gryde, og friter løgene, til de er sprøde.
  4. Læg de ristede løg til afdrypning på fedtsugende papir.
  5. Skær kartoflerne i skiver, rens radiserne, og skær dem i tynde skiver.
  6. Skyl salaten, og slyng den tør.
  7. Smør rugbrødet, og læg salatblade på. Top med kartofler, mayonnaise, radiser, karse og ristede løg.
  8. Kartoffelmaden kan med fordel serveres i grønne omgivelser under skyggen fra en parasol og ledsaget af en kold pilsner. Velbekomme.