Grillede hakkebøffer med gulerødder og urtesmør

En simpel, men helt fantastisk sommerret med få ingredienser og masser af velsmag!

Opskrift til 4 personer

Ingredienser:
• 100 g smør
• 4 kviste bredbladet persille og 1 bakke karse
• 1 tsk. flagesalt
• Peber
• Ca. 800 g. små nye kartofler
• 2 bundter gulerødder med top
• 500 g. hakket oksekød
• 2 kviste rosmarin
• Salt og peber
• 1 potte brøndkarse

Sådan gør du:

  1. Rør smørret blødt med hakket persille, karse, salt og peber. Stil smørret koldt 1 times tid.
  2. Skrub kartoflerne, og kog dem møre.
  3. Skrub eller skræl gulerødderne. Er de store, skæres de i mindre stykker. Lad gerne toppen blive på. Damp gulerødderne, til de er lige netop møre, men stadig har bid.
  4. Form kødet til fire hakkebøffer.
  5. Hak rosmarin. Krydr bøfferne med rosmarin, salt og peber.
  6. Grill hakkebøfferne i 2-3 min. på hver side, afhængigt af tykkelse.
  7. Servér med dampede gulerødder, kogte kartofler og kryddersmør. Top med brøndkarse.

Af Lone Kjær