En islagkage tager lidt tid at lave – mest fordi du skal vente på, at hvert enkelt lag skal fryses, men det er tiden værd. Denne lagkage har tre lag med smag af blåbær, hindbær og jordbær. 12 Stykker
Det skal du bruge:
• 100 g grov marcipan
• 200 g sukker
• 2 æggehvider
• 250 g blåbær
• 100 g sukker
• 4 æggeblommer
• ¼ liter piskefløde
• 300 g hindbær
• 100 g sukker
• 4 æggeblommer
• ¼ liter piskefløde
• 300 g jordbær
• 100 g sukker
• 4 æggeblommer
• ¼ liter piskefløde
• Friske bær til pynt
Sådan gør du:
- Riv marcipanen, og bland med sukker.
- Rør æggehviderne i, og rør, til massen har en grødet konsistens.
- Læg et stykke bagepapir på bunden af en springform, ca. 22 cm i diameter, og smør dejen ud på bunden.
- Bag den ca. 30 min. ved 160°, og afkøl på rist.
- Blend blåbærrene med 1/3 af sukkeret.
- Pisk æggeblommer og resten af sukkeret luftigt og skummende.
- Varm fløden op til kogepunktet.
- Hæld det langsomt og under piskning i æggemassen.
- Varm blandingen op under omrøring, til den er let cremet, ca. 80°. Den må ikke koge.
- Rør blåbærpuréen i iscremen, og sæt den til afkøling.
- Frys iscremen i en ismaskine eller i fryseren i en skål under jævnlig omrøring.
- Kom makronbunden i en springform, foret med kantfolie.
- Fordel blåbæriscremen oven på makronbunden, glat overfladen, og sæt den i fryseren.
- Blend hindbærrene med 1/3 af sukkeret, og passér dem gennem en sigte, så kernerne sies fra.
- Pisk æggeblommer og resten af sukkeret luftigt og skummende.
- Varm fløden op til kogepunktet.
- Hæld det langsomt og under piskning i æggemassen.
- Varm blandingen op under omrøring, til den er let cremet, ca. 80°. Den må ikke koge.
- Rør hindbærpuréen i iscremen, og sæt den til afkøling.
- Frys iscremen i en ismaskine eller i fryseren i en skål under jævnlig omrøring.
- Kom hindbærisen oven på blåbærisen, glat den, og sæt isen tilbage i fryseren, til den er fast.
- Lav jordbærisen på samme måde – den behøver dog ikke at blive siet.
- Frys isen mindst 4 timer inden servering.
Pynt iskagen med masser af friske bær, og servér.
Af Gitte Heidi Rasmussen