Elsker I jordbær, er dette en hurtig og nem måde at lave en lækker dessert. Vi bruger her kagerne “ladyfingers”, som er en svampet kiks, i stedet for knuste makroner. De fugtes med italienske dessertvin og bliver dækket af lag af friske bær og creme af mascarpone og fløde.
Ingredienser:
• 500 g jordbær
• 1 lille bundt mynte
• 4 spsk. Sukker
Mascarponecreme:
• 500 g mascarpone
• 1 vaniljestang
• 1 dl piskefløde
• 4 spsk. flormelis
• 16 stk. ladyfingers
• 1 dl vinosanto eller marsala
Pynt: Mynte
Sådan gør du:
- Skyl jordbær og skær dem i mindre stykker. Blend halvdelen af jordbær med mynteblade og sukker. Vend blendede jordbær med resten af de småtskåret jordbær.
- Mascarponecreme: Kom mascarpone i en skål. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i mascarponen.
- Tilsæt fløde og flormelis. Pisk det sammen til en creme.
- Kom jordbærblandingen i bunden af fire glas.
- Bræk ladyfingers i mindre stykker, og tryk dem ned i et lag i hvert glas. Dryp med vinosanto og læg et lag mascarponecreme.
- Gentag proceduren. Pynt med mynteblade. Sæt trifli på køl, indtil de skal serveres.