Trifli med jordbær og mascarpone

Elsker I jordbær, er dette en hurtig og nem måde at lave en lækker dessert. Vi bruger her kagerne “ladyfingers”, som er en svampet kiks, i stedet for knuste makroner. De fugtes med italienske dessertvin og bliver dækket af lag af friske bær og creme af mascarpone og fløde.

Ingredienser:
• 500 g jordbær
• 1 lille bundt mynte
• 4 spsk. Sukker

Mascarponecreme:
• 500 g mascarpone
• 1 vaniljestang
• 1 dl piskefløde
• 4 spsk. flormelis
• 16 stk. ladyfingers
• 1 dl vinosanto eller marsala

Pynt: Mynte

Sådan gør du:

  1. Skyl jordbær og skær dem i mindre stykker. Blend halvdelen af jordbær med mynteblade og sukker. Vend blendede jordbær med resten af de småtskåret jordbær.
  2. Mascarponecreme: Kom mascarpone i en skål. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i mascarponen.
  3. Tilsæt fløde og flormelis. Pisk det sammen til en creme.
  4. Kom jordbærblandingen i bunden af fire glas.
  5. Bræk ladyfingers i mindre stykker, og tryk dem ned i et lag i hvert glas. Dryp med vinosanto og læg et lag mascarponecreme.
  6. Gentag proceduren. Pynt med mynteblade. Sæt trifli på køl, indtil de skal serveres.

TILBAGE TIL OPSKRIFTER MED FRISKE NYE DANSKE JORDBÆR